Nyheter

Nu har du chansen att hjälpa till !

Hej medmänniskor, gåvogivare och vänner !

Nu finns chansen att hjälpa till ! Vi har precis kommit hem från en resa till Honduras, och där träffade vi en fantastisk kvinna på över 70 år, Esperanza, som vigt sitt liv åt att hjälpa kvinnor och barn som har det svårt. Hon jobbar på ett daghem i ett bostadsområde med utbredd fattigdom. Ensamstående mammor i det här området har mycket svårt att försörja sig och sina barn.  Esperanza jobbar med att stötta dessa kvinnor och hjälpa dem att bli självförsörjande. Daghemmet gör det möjligt för mammorna att få tid att arbeta, men arbetslösheten är mycket hög och det är svårt att hitta ett arbete som ger inkomst över tid.

Vi har nu möjlighet att genom mikrolån hjälpa några av mammorna att starta en egen verksamhet, som kan lyfta dem ur den hårda dagliga kamp de lever i, för att få ihop pengar till mat och kläder till sina barn. Esperanza blev så glad när vi erbjöd oss att hjälpa till med startkapital. Hon kände att det var precis detta som fattades för att kunna hjälpa dessa kvinnor ut ur fattigdom, till en stabilare ekonomisk situation, och ett värdigare liv för dem och deras barn.

Det är 6 kvinnor som ansökt om lån på 5000 Lempira var, vilket är ca 10 000 Svenska kronor.

Vi är väl medvetna om att vi är en liten verksamhet med begränsade resurser och därför kan hjälpa till endast i den mån och hastighet som vi lyckas få in pengar. Vi är otroligt glada över samarbetet med Esperanza, som är en enastående kvinna, och hoppas nu att du vill vara med och ge till en tryggare framtid för sex mammor och deras barn.

Alla pengar som kommer in går direkt till mikrolånen – allt arbete i Cofra Credit sker ideellt. Tänk också på att de allra flesta betalar tillbaka sina lån, så att pengarna kan lånas ut till någon annan. Så vi startar tillsammans en snöbollseffekt av ekonomisk upprättelse för dessa kämpande kvinnor. Hoppas du vill vara med.

Familjerna Raudales/Erlandsson